Torparn tipsar

Tips och tricks jag lärt mig som nutidstorpare.

Vegomiddag och sånt

Publicerad 2019-01-29 21:14:00 i Allmänt, Mat,

Idag har varit ”one of those days”. När det kräksnöar, vindrutetorkaren på förarsidan lägger av och det är 9 mil till jobbet är ribban liksom lagt när klockan är sex på morgonen. Men allt ordnade sig till det bästa, till och med snövädret som förvandlades till en fantastiskt vacker vinterdag. 
 
Dagens rätt skulle bara vara lätt att göra. Det var den också - skivad potatis, skivad lök, kassler i köttisformen och sojafärs i min. Jag varvade potatis sojafärs/kassler och lök i formerna, och kryddade med salt, peppar och vitlökspulver (godare med vitlöksklyftor, men enklare med pulver). Sen på med grädde och in i 200 grader varm ugn ca 45 minuter.
 
 
Jag var lite väl frikostig med grädden, så det rann över en del. Det gör ingenting för vi brukar ha en ugnsplåt längst ner i ugnen. Mycket lättare att ta ut en plåt och diska än att städa hela ugnen. Det är sambon som ska ha cred för detta, för det är hans idé. Han är bäst, min sambo! Och snygg också. 
 
Jag är barnsligt förtjust i kapris så det blev ”topping” på min portion, och så gjorde jag en sallad på tomater, rödlök och fetaost. Väldigt gott!
 
God middag och sen Mandelmanns på tv, så dagen slutade betydligt bättre än den började. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Nina

För några år sen flyttade jag till mitt eget lilla härliga torp, och skulle för första gången i många år bo ensam med allt vad det innebär. Det har blivit många frågetecken om praktiska saker som för mig har varit helt nytt, men kanske är vardagspyssel för andra. Vissa saker har jag fått räkna ut själv och andra har jag fått fråga andra till råds om. Numera är vi två här på torpet, men frågeställningar och lösningar fortsätter komma. Gemensamt för mina tips och tricks är att dom inte ska ses som lösningEN, utan EN lösning. Välkommen hit och hoppas du hittar något du kan använda :)

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela