Köttätaren och vegetaren
Efter jag bestämde mig för att sluta äta kött, är det många som har undrat hur det funkar när sambon fortfarande äter kött; om jag då lagar två maträtter eller om jag tvinger min stackars sambo att äta usla grönsaker dag ut och dag in.
Svaret är enkelt: Jag lagar samma mat till oss båda, men proteinkällan är olika där hans är baserad på kött och min inte är det. Det är inte svårt alls - istället för bara en gryta eller stekpanna på spisen har jag två igång.

Idag blev det en snabb koll i frysen efter något ätbart som mättar. Det blev korvgryta till sambon och mifugryta till mig. Jag äter mejeriprodukter och ägg, men det är ju lätt att byta ut grädden mot ett plantbaserat alternativ. Mifu är mjölkbaserat, men vill man äta veganskt kan man byta ut det mot sojagrytbitar. Spagetti till det och så blev vi mätta och belåtna.
Till två middagar och några matlådor gick det:
8 varmkorvar / ett paket Mifu
2 X 1/2 hackat lök
2 X 1 klyfta vitlök
2 X 3 dl vispgrädde
2 X 4 champinjoner
2 X 1/2 röd paprika
2 X 1/2 tsk sambal oelek
Salt och peppar
Fräs lök och vitlök i olja i två grytor och tillsätt korv och Mifu i varsin gryta. Häll på grädden och låt det puttra en stund. Tillsätt övriga ingredienser och låt det simra till grädden har tjocknat. Används plantbaserad grädde kan man tillsätta Maizena så det tjocknar utan att koka bort.
Koka spagetti under tiden och vips var måndagsmiddagen klar. Gott blev det också.
