Torparn tipsar

Tips och tricks jag lärt mig som nutidstorpare.

Påskrester i veganstyle

Publicerad 2018-04-02 15:14:56 i Allmänt,

Eftersom det bara var sambon och jag som firade påsk här på torpet - om man bortser från djuren då - hade vi inte handlat särskild mycket påskmat. Det känns rätt bra att kylskåpet inte är fullt med mat man aldrig hinner äta innan det blir dåligt, men det fanns i alla fall kvar till att få ett par påskrestmackor.
 
"Sillen" är aubergine som man kokar en kort stund och sen lägger in som en vanlig sillinläggning. "Skärgårdssillen" är även den aubergine och geggan är havrefraiche, dill och tångcaviar. Enligt receptet skulle man bara koka upp auberginen och sen blanda den med havrefraichen, men jag tror att jag nästa gång ska lägga in auberginen i ättikslag först något dygn, innan jag blandar den med skärgårdsgeggan. Den var lite tam, tyckte jag, men smakade ju helt okej annars.
Googla på vegansill eller vegansk påskbord, så får du massa smaskiga träffar.
 
Pastejen är gjort på kidneyböner; hur enkelt som helst och jättegott. Man mixar en tetrapack kidneyböner med 1/2 dl.solrosfrön, 3-4 soltorkade tomater i olja, ett par matskedar olja från tomaterna, salt och peppar. När allt är mixad ihop till en bredbar massa är pastejen klar. Simpelt, eller hur?
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Nina

För några år sen flyttade jag till mitt eget lilla härliga torp, och skulle för första gången i många år bo ensam med allt vad det innebär. Det har blivit många frågetecken om praktiska saker som för mig har varit helt nytt, men kanske är vardagspyssel för andra. Vissa saker har jag fått räkna ut själv och andra har jag fått fråga andra till råds om. Numera är vi två här på torpet, men frågeställningar och lösningar fortsätter komma. Gemensamt för mina tips och tricks är att dom inte ska ses som lösningEN, utan EN lösning. Välkommen hit och hoppas du hittar något du kan använda :)

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela