Påskrester i veganstyle
Eftersom det bara var sambon och jag som firade påsk här på torpet - om man bortser från djuren då - hade vi inte handlat särskild mycket påskmat. Det känns rätt bra att kylskåpet inte är fullt med mat man aldrig hinner äta innan det blir dåligt, men det fanns i alla fall kvar till att få ett par påskrestmackor.
"Sillen" är aubergine som man kokar en kort stund och sen lägger in som en vanlig sillinläggning. "Skärgårdssillen" är även den aubergine och geggan är havrefraiche, dill och tångcaviar. Enligt receptet skulle man bara koka upp auberginen och sen blanda den med havrefraichen, men jag tror att jag nästa gång ska lägga in auberginen i ättikslag först något dygn, innan jag blandar den med skärgårdsgeggan. Den var lite tam, tyckte jag, men smakade ju helt okej annars.
Googla på vegansill eller vegansk påskbord, så får du massa smaskiga träffar.
Pastejen är gjort på kidneyböner; hur enkelt som helst och jättegott. Man mixar en tetrapack kidneyböner med 1/2 dl.solrosfrön, 3-4 soltorkade tomater i olja, ett par matskedar olja från tomaterna, salt och peppar. När allt är mixad ihop till en bredbar massa är pastejen klar. Simpelt, eller hur?
